Rondvaarten van Ath tot Dendermonde

Bed en Breakfast start nu ook mt rondvaarten : Van Ath tot Dendermonde

 

artikel Nieuwsbladd 10/07/2017

Plezierboot Bed en Breakfast Chillann

Ontdek gemeente vanop plezierboot B&B Chillann

Burgemeester Jo Fonck en schepenen Jan De Nul en Alberic Sergooris mochten als eersten samen met zaakvoerder Ann Housen en haar man Eric De Prins de plezierboot inwijden met een boottochtje. - Foto Claudia Van den HouteBurgemeester Jo Fonck en schepenen Jan De Nul en Alberic Sergooris mochten als eersten samen met zaakvoerder Ann Housen en haar man Eric De Prins de plezierboot inwijden met een boottochtje. - Foto Claudia Van den Houte

Bed & Breakfast Chillann verhuurt voortaan hun plezierbootje voor tochten op de Dender, met vertrek aan hun eigen steiger.

Chillann opende op 14 februari van dit jaar de deuren in de Moreelstraat 28, aan de oever van de Dender in hartje Denderleeuw. Zaakvoerder Ann Housen voegt naast massagetherapie nog een extra troef toe aan het aanbod van Chillann: bootverhuur op de Dender met haar eigen bootje. Burgemeester Jo Fonck (sp.a) en schepenen Jan De Nul (CD&V) en Alberic Sergooris (CD&V) mochten als eersten de plezierboot inwijden met een tochtje. "Wij vinden het lovenswaardig dat B&B Chillann nieuwe initiatieven ontwikkelt om het watertoerisme te stimuleren. Het is een echte aanrader om onze gemeente eens te bewonderen vanop het water", aldus Fonck en De Nul. Er kunnen 12 personen tot 16 personen aan boord en de boot kan met of zonder schipper gehuurd worden. Twee uur varen kost 100 euro in totaal, plus 25 euro indien met schipper. Er kunnen ook arrangementen op maat gereserveerd worden met drank en hapjes. Vanaf juli start Chillann op zondagmiddag ook met aperitiefvaarten. (CVHN)

Bed en Breakfast Chillann

In de Moreelstraat is de nieuwe bed and breakfast 'Chillann' geopend. Zaakvoerder Ann Housen startte er een jaar geleden al een massagesalon.

"We wilden de mooie locatie aan het water meer benutten. Daarom hebben we er ook een bed and breakfast aan gekoppeld. Het water en het landschap werden trouwens volledig opgenomen in het gebouw. We zijn nog van plan om een sloep te leggen zodat onze gasten boottochten kunnen maken. Ook plannen we nog een sauna." De massagetherapie is voor de gasten een extraatje.

"Na 45 jaar lang administratie te hebben gedaan ben ik mij zo'n vier jaar geleden beginnen omscholen in verschillende massagetechnieken", aldus Housen, die onder meer als vrijwilliger massages gaf op de palliatieve afdeling in het OLV in Aalst en Asse. Burgemeester Jo Fonck (sp.a) en eerste schepen Jan De Nul (CD&V) hebben namens het gemeentebestuur het officiële groene B&B-schildje met drie sterren overhandigd aan zaakvoerder Ann Housen.

"De Dender heeft een enorm potentieel voor het toerisme", aldus Fonck. "We zijn blij wanneer er daarvan gebruik gemaakt wordt." (CVHN)

Opening Bed en Breakfast kamer Zeeland

 

Chillann stond al gekend voor haar relaxatiecentrum dat een jaar geleden open ging.

Aan de oevers van de Dender kan je bij Ann Housen terecht voor oa hotstone massage, gezichtsmassage, lichaamsmassage,.....

Naast massages kan je bij Ann ook, terecht voor gezichts-, hand- en nagelverzorging.

En dit allemaal aan haar eigen ´plage´ aan de Dender, zoals ze het zelf zegt.

 

Naast al deze massages en verzorgingen is Chillann nu ook een Bed & Breakfast.

Gastenkamers, Zeeland en Roodborst, zijn de 2 mogelijkheden in deze nieuwe B&B.

Beide aan de oevers van de Dender.

De B&B kan apart of samen met een verzorging geboekt worden.

Gisteren, net op Valentijn, is het uithangbord voor de B&B officieel overhandigd en opgehangen.

 

Toekenning van onze drie sterren voor onze Bed en Breakfast

Patiënte Marie-Christine Van Steenlandt geniet van een massage van cursisten Ann Houson en Els De Saedeleir (rechts). - Copyright : Geert De Rycke

ZELE 17/06/2016 - 02u38

EERSTE STUDENTEN 'MASSAGE BIJ MENSEN MET KANKER' AFGESTUDEERD

"Even alle zorgen doen vergeten"

De eerste 26 studenten zorgmassage voor mensen met kanker studeren deze week af, een primeur voor de regio. Hoewel massages het genezingsproces niet altijd ten goede komen, juichen patiënten zelf het initiatief toe. "Ik heb me in maanden niet zo ontspannen gevoeld."

Dit schooljaar organiseerde PCVO Scheldeland voor het eerst een opleiding 'zorgmassage bij mensen met kanker'. Alleen in Limburg bestond die opleiding al. "De cursus was dan ook behoorlijke snel volgeboekt. Studenten uit zowat alle hoeken van Vlaanderen zakten af naar Zele", zegt Miet Decker, voorzitter van vzw Zorgmassage. Hoewel er gezegd wordt dat kankerpatiënten niet gemasseerd mogen worden, is dat nu net wat de vzw Zorgmassage doet. "Mensen met kanker masseren mag wel, mits enkele aanpassingen bij de technieken."

De lessen waren meer dan alleen massagetechnieken aanleren. "Zorg staat centraal bij ons. Ook aan communicatie met de patiënt, de zelfzorg en het aantonen wat wel en niet kan wordt aandacht besteed", zegt Eva Boel, coördinator van de vzw Zorgmassage. "Het doel is om de patiënt tot rust te brengen met een zorgmassage", zegt leerkracht An Commere die de aangepaste massagetechnieken uitwerkte. "We werken niet met kneden en hard duwen, wel met zachte, volle aanrakingen die erg subtiel zijn. Op die manier brengen we mensen die zorgbehoevend zijn in een diepe ontspanning."

Genieten

Marie-Christine Van Steenlandt kreeg een aantal jaren geleden de diagnose borstkanker. Toen ze over de massage hoorde, wilde ze het graag uitproberen. "Ik zit nu in mijn genezingsproces en krijg dus geen bestralingen meer. Aanvankelijk wist ik niet of zo'n massage wel iets voor mij zou zijn, want mijn lichaam is gevoeliger en brozer dan het lichaam van een gezond iemand. Maar dit is iets helemaal anders dan een gewone massage. Het is zalig, even weg zijn van de wereld en de stress die de ziekte met zich meebrengt", zegt Marie-Christine. "Ik heb er zo intens van genoten dat toen ik thuiskwam de tranen over mijn wangen rolden, omdat het zo lang geleden was dat ik me nog zo ontspannen gevoeld had."

Motivatie

De cursisten hebben een voor een hun eigen motivatie om de zorgmassage te leren. "In mijn omgeving hebben verschillende mensen te kampen met kanker. Toen ik over de opleiding las, voelde ik me ertoe aangetrokken. Het is de perfecte manier om patiënten even alles te laten vergeten", zegt cursiste Els De Saedeleir. "Het is ook fijn dat de patiënten zelf de regie in handen hebben en zelf aangeven op welke plaatsen ze liever niet aangeraakt worden", voegt cursiste Ann Houson toe. "Een van mijn patiënten verwoordde het erg mooi: 'Het is net alsof ik een gedicht ondergaan heb'. Een zorgmassage is een intens moment van genot." Meer info op: www.zorgmassage.be.

 

Zorgmassage 1 ste groep afgestudeerde studenten Zele

Een streelzachte massage geeft u net dat soort aanraking waar een persoon die worstelt met kanker, nood aan heeft.

Opening Chillann

NIEUW SALON SPECIALISEERT ZICH IN MASSAGE VOOR KANKERPATIËNTEN

Massagesalon is gespecialiseerd in kankerpatiënten: “Patiënten komen tot rust dankzij aanraking”

 
DENDERLEEUW - 

Op de kankerafdeling van het ziekenhuis waar ze als vrijwilliger aan de slag is, ervaart Ann Housen uit Denderleeuw hoeveel deugd patiënten ondervinden van een massage. Daarom richt ze nu haar relaxatiecentrum Chillann op, gespecialiseerd in massages voor mensen met kanker.

Ann Housen kwam als vrijwilliger op de palliatieve afdeling in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Asse vaak in contact met patiënten op de afdeling oncologie en palliatieve zorgen.

“Ik doe dat nu al drie jaar en ik wil dat ook blijven doen”, zegt Ann. “Aan de ene kant voel je de onmacht, maar aan de andere kant weet je dat je hen die laatste momenten comfort hebt geboden. Ik merkte dat ik mensen tot rust kon brengen met lichte massages en een goed gesprek. Ik ben beginnen te zoeken naar een opleiding voor gelaat-, hand- en voetverzorging. De Kankerliga in Brussel bood me die kans. Nadien heb ik ook bij onder andere Syntra nog opleidingen gevolgd om andere relaxatietechnieken zoals ‘hot stone’ te leren.”

Momenteel vervult ze naast haar vrijwilligerswerk een administratieve functie en volgt ze een opleiding lichaamsmassage voor mensen met kanker. “Nu geef ik afwisselend de ene maandag gratis gezichtsmassages in het OLV en ben ik de andere maandag op de palliatieve afdeling. Als ik in juni mijn diploma heb, wil ik er in vliegen”, vertelt ze. “In mijn eigen praktijk kan ik echt de tijd nemen voor de mensen. Mijn doel is dat ze hier tot rust komen door lichte aanrakingen. Bij mensen met kanker is het vooral belangrijk dat je rekening houdt met hun eisen. Soms moet je door de radiotherapie of een chirurgische ingreep bijvoorbeeld echt opletten met het aanraken van bepaalde plaatsen. Sommigen kunnen het huis niet uit. Daarom bied ik ook een speciale massage op verplaatsing aan.”

Kathleen ‘Katho’ ontmoette Ann op een benefiet om geld in te zamelen voor immunotherapie. Ze kreeg van Ann een lichaamsmassage aangeboden. “Die massage heeft echt deugd gedaan. Ik heb een rustige nacht gehad en dat was al een lange tijd geleden”, bevestigt Katho.

http://www.chillann.be

Stichting Brussel opleiding gelaatsverzorging

Opleiding gelaatsverzorging

Goed verzorgd,beter gevoel

 

142 schoonheidsconsulentes boden vrijwillig hun diensten aan in 101 ziekenhuizen met een oncologisch zorgprogramma. Zij volgden allen een professionele opleiding. In totaal vonden er in 2015 maar liefst 11.500 schoon heids-en wilzijnssessies plaats

www.kanker.be/welzijn

jaarverslag 2015